YOGA

Hvem: M/K 16-99 år.

Hvornår: Mandag kl. 19.00 - 20.30

Hvor: Samlingssalen, ved Grænseegnens Friskole


Yoga kan mere end styrke og smidiggøre din krop!
Der findes mange former for Yoga – jeg synes, hver retning har sin værdig!
Derfor vil du i løbet af timen/sæsonen opleve forskellige yoga former, der alle bygger på Hatha yoga, f.eks. meditativ yoga, flow/vinyasa yoga, yin yoga, power yin, meditation og afspænding, samt NeuroYoga, som jeg selv har udviklet.
 
Vore kroppe er unikke hver især – nogle gange synes vi måske lige rigelig unik!!! 😊
Vi skal ikke kunne det samme – men kunsten er et udfordre os hver især tilpas – det vigtigste er, at du mærker efter og jeg vil guide og støtte/skubbe dig efter bedste evne.
 
Det vigtige er at finde balance – balance i kroppen ved både at fokusere på de styrkegivende og de smidighedsgivende øvelser. Men også at finde balance mellem teknik – alignment – fri bevægelse og ”bare” være.
Yogaen kan også balancere din vejrtrækning og dit sind – men øvelserne kan også provokere og udfordre din tålmodighed, udholdenhed og troen på dine styrke eller ture gi´ slip!
Det er her yogaen bliver helt unik, fordi yoga er mere en fysisk kropstræning!
 
Alle M/K 16-99 år, der har lyst til yoga er velkommen!
 
Praktisk info:

  • Tøj – behageligt/eftergiveligt– gerne flere lag – så du kan tage på og af. Gerne tætsiddende og bare tær, når vi har alignment og flow – så jeg kan guide/justere dine stillinger. Og tyk trøje mm når det er køligt og vi er rolige - afspænding.
  • Pga. Corona – opfordrer vi til at du har din egen yogamåtte (skridsikker), tæppe, blokke, yogabælte og øjenpude, men du kan også låne og spritte af – tag gerne håndklæde med!
  • Jeg vil invitere til at vi én gang i måneden slutter med en kop the – og deler nogle yoga oplevelse. I yogatimen er der fokus på ro og individuel egen opmærksomhed – ingen sniksnak – men jeg bliver altid bagefter – hvor du har mulighed for at dele og spørge.

 
 
 
Instruktør:
Charlotte Duus, fysioterapeut og DGI Landsinstruktør i Yoga mm, lavet yoga siden sidst i 1990´erne – men har selv flere skavanker og udfordringer – så kan nemt sætte mig ind i at øvelser er umulige/hårde/udfordrende mm – men så er kunsten at finde de variationer der passer til din krop i dag – ikke fokusere på de andre deltager og for meget på målet ”den perfekte øvelse”, men fokusere på din kerne og dit fundament og derud af vokse og fokuserer på processen, være, sanse, mærke, reflekterer og lære!
I løbet af sæsonen vil der også være andre undervisere – for at give dig andre input, samt fordi jeg nogle gange vil være forhindre pga. kurser/arbejde.  

Spørgsmål – mail@cduus.com - 21784130
 

Holbøl Foredrags- og Idræts Forening | 6340 Kruså | holbol.hfif@gmail.com